Skip to the content

De beste plantaardige melk voor je cappuccino?

Plantaardige melk: de beste voor je cappuccino
Plantaardige melk: de beste voor je cappuccino

Nu plantaardigheid voor de wereld steeds meer toeneemt en we met zijn allen massaal aan de havercappuccino zijn gegaan is het wel eens fijn om te weten welke plantaardige melk nu het beste is. Uit alle verschillende soorten zijn er drie varianten die het beste scoren:

 

  • De havermelk: misschien wel de grootste favoriet omdat de smaak hiervan het dichtst bij koemelk in de buurt komt. Door de romige smaak en gladde textuur perfect te gebruiken voor koffie en espresso. En een fijne bijkomstigheid: havermelk gaat een opgeblazen gevoel tegen dankzij de grote hoeveelheid plantaardige vezels.

  • De sojamelk: een notige smaak die ook goed samengaat met koffie en volgens kenners zelfs de meest neutrale smaak uit het rijtje is. Daarnaast is het ook de meest voedzame melk doordat het is gemaakt van sojabonen die vol voedingsstoffen zitten.

  • De amandelmelk: voor wie houdt van koffie met een nootachtige smaak en goed te combineren met een espresso. Amandelmelk bevat weinig calorieën, vooral de ongezoete variant. Het is wel wat lastig op te schuimen, maar dan is het de truc om niet te veel lucht in de melk te blazen en niet verder dan 60 graden te verhitten.

 

Bij onze klanten in de horeca is de havermelk absoluut de favoriet. En bij ons op kantoor trouwens ook! 😉

Bezoekadres

De Greune 23
7483 PH Haaksbergen

Postbus 82
7480 AB Haaksbergen

085 047 52 75

info@qoffy.nl

 

Koffiedepots en service

Soest

Winterswijk

Heerenveen

Direct contact

Ja, ik wil koffie

Onze adviseurs geven je graag gratis en vrijblijvend persoonlijk advies