Skip to the content

SUP-opslag en afvalbeheerbijdrage verpakkingen

Met ingang van 1 januari 2023 zijn er nieuwe maatregelen van kracht op verpakkingen, https://www.afvalfondsverpakkingen.nl/nl/nieuwe-wetgeving.

Het gaat hier om twee dingen:

  • De SUP-opslag
  • De Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen

Sup-opslag

De aankomende veranderingen zijn onderdeel van de welbekende SUP-richtlijn. De SUP-richtlijn omvat een pakket aan maatregelen om het aandeel plastic in het zwerfafval en in de zee te verminderen. Op 3 juli 2021 zijn de eerste maatregelen van start gegaan. Zo is er destijds een verbod gekomen op onder andere plastic borden, rietjes en roerstaafjes.

Als leverancier moeten wij een bijdrage betalen over alle SUP producten die wij op de Nederlandse markt leveren. Helaas zijn wij genoodzaakt om deze kosten door te berekenen aan u als klant.

Volgende SUP-opslag is hierbij van toepassing:

Opslag component SUP-verpakkingen 2023 per 1.000 stuks, ex. btw Drinkbekers € 2,30.

Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen

Als we het hebben over verpakkingen gaat het (volgens, https://www.afvalfondsverpakkingen.nl/nl/tarieven 2022) om alle producten, vervaardigd van materiaal van welke aard ook, die kunnen worden gebruikt voor het insluiten, beschermen, verladen, afleveren en aanbieden van andere producten, van grondstoffen tot afgewerkte producten, over het gehele traject van producent tot gebruiker of consument.

Het tarief wordt bepaald door de kosten die het inzamelen, scheiden en recyclen van het specifieke materiaal met zich meebrengen. Dus hoe duurzamer de verpakking van het product, hoe lager de bijdrage! Deze eventuele extra kosten zullen ervoor zorgen dat sommige producten een prijsverhoging krijgen.

Bezoekadres

De Greune 23
7483 PH Haaksbergen

Postbus 82
7480 AB Haaksbergen

085 047 52 75

info@qoffy.nl

 

Koffiedepots en service

Soest

Winterswijk

Heerenveen

Direct contact

Ja, ik wil koffie

Onze adviseurs geven je graag gratis en vrijblijvend persoonlijk advies